Koorleden

Rani Elias

Dirigent

Klik Hier

Karoun Baghboudarian

Repetitor

Klik hier

Samar Dijkman

Apotheker

Klik hier

Mo Abdul Rahim

Engels Leraar

Klik Hier

Reema Jabbour

Student

Klik hier

Shafik Hoshan

Cybersecurity

Klik hier

Bshara Manouk

Student

Klik Hier

Klara Bahar

Student

Klik hier

Karla Nabki

Student

Klik hier

Sulaf Al Homsi

Interieuradviseur

Klik Hier

Rabee Mardini

Technician | Koor Secretaris

Klik hier

Agid Ibrahim

Techniques

Klik Hier

Rowaid Salam

Student

Klik Hier

Atallah Nabki

Student

Klik hier

Majd Jabbour

Student

Klik hier

Mohammad Hasan

Fysiotherapeut

Klik Hier

Hrip Altonian

Student

Klik hier

Heba Mshalah

Coördinator

Klik hier

Esther Al Khouri

Verpleegkundige

Klik Hier

Omran Hamza

Student

Klik Hier

Amal Alboni

Grafisch ontwerper

Klik Hier

Dirigent

Rani Elias

In Juli 2018 heeft Rani de masteropleiding afgerond aan het Prins Claus Conservatorium. Rani Elias speelde meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkte hij als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel werkt Rani als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze  en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten. Vanaf september 2018 dirigeert hij het New Life Choir Groningen.

Repetitor

Karoun Baghboudarian

Vanaf 2016 speelt Karoun in verschillende orkesten en ensembles in Nederland. In juli 2018 behaalde Karoun het Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In oktober 2017 begon Karoun weer met haar “Kiddy Orchestra” in verschilnde plekken in Noord-Nederland ondere andere bij de Cooperatie Kunstbedrijven Westerkwartier. Karoun is cellodocent en co-leider bij het “Hello Cello Orkest Groningen” en repetitor vanaf September 2018 van het New Life Choir Groningen. Ze speelt met haar man Rani Elias (trompet) en Iraanse pianist Setareh Nafisi concerten onder de naam van MezzopTrio.

Apotheker

Samar Dijkman

Ik ben gevlucht uit Syrië in 1998 op 21 jarige leeftijd. Ik heb aan de RUG farmacie gestudeerd en ik werk sinds 2008 als apotheker in een apotheek in het noorden. Ik ben de trotse moeder van 2 jongens. Sinds april 2017 ben ik koorlid en penningmeester van New Life Choir. Ik ben heel blij met het koor. We inspireren elkaar. Zij helpen mij met het verwerken van mijn eigen vluchtverhaal. Zingen helpt!

Engels Leraar

Mo Abdul Rahim

Ik ben in 2015 naar Nederland gekomen. In Nederland aangekomen moest ik in het AZC Groningen verblijven met mensen die ik niet kende. Ik ontmoette daar een hele leuke Syrische groep en we zijn samen het New life Choir begonnen. We wilden graag iets positiefs doen. Het koor was de sleutel om sneller in Nederland te integreren. Via het koor ontmoet ik veel lieve mensen. Ik kon mijn stress loslaten.
Ik maak met het koor leuke nieuwe herinneringen in Nederland.

Student

Reema Jabbour

Ik ben 30 jaar oud, ik kom uit Syrië. Ik ga de Mbo-opleiding apothekerassistent volgen.
Zingen is een heel leuke manier om mijn gevoel te uiten. Ik geloof dat muziek culturen met elkaar verbindt. Daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Cybersecurity

Shafik Hoshan

Ik ben Shafik Hoshan, 29 jaar oud, ik kom uit Syrië. Ik volg HBO-ICT opleiding op de Hanzehogeschool.
Ik vind het leuk om te zingen, en ik geloof dat muziek is een makkelijke manier om onze cultuur te delen, daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Student

Bshara Manouk

Ik woon al vier jaar in Nederland. Ik ben student aan de Hanzehogeschool. Ik ben bezig met de opleiding Built Environment – Major Civiele Techniek.
Sinds September 2018 werd Ik lid van New Life Choir, nu ben ik de secretaris van het koor en ik vind het leuk om te doen. Ik hou van muziek want muziek geeft mij energie en kan mij tot rust brengen..

Student

Klara Bahar

Ik moest in 2015 naar Nederland vluchten. Ik miste in het begin het sociale leven dat ik in Syrië had. Ik miste mijn vrienden en het leuke van samen optrekken en uitgaan. Sinds ik lid ben van New Life Choir voel ik mij weer omringd door leuke mensen en ik voel mij niet meer alleen. Ik ben nu bezig met het voorbereidend jaar en ben toegelaten tot de studie communicatie en multimedia design aan de Hanze hogeschool in Groningen.

Student

Karla Nabki

Ik ben Karla. Ik woon al sinds 2015 in Groningen, Nederland. Toen ik voor het eerst naar Nederland kwam, kwam ik terecht in een koor; een stap die ik nooit heb overwogen toen ik in mijn thuisland Syrië was. Ik wist niet eens dat ik kon zingen of zelfs dat ik het leuk zou vinden. Nadat ik bij New Life Choir was gekomen, kon ik niet meer weg, ik bedoel, je kunt een familie niet zo makkelijk verlaten. Dit koor is een groot deel van mijn zelfgroei geweest en is dat nog steeds. Ik ben ook een van de oprichters van het koor. Daarnaast hou ik van de zon, van muziek luisteren en van een leuke avond uit met vrienden. Momenteel (2022) studeer ik nog HRM aan de hanzehogeschool.

Interieuradviseur

Sulaf Al Homsi

Ik ben Sulaf, ik ben 21 jaar en ik woon in Groningen.
In 2016 ben ik naar Nederland gekomen, samen met mijn familie.
Ik ben als interieuradviseur afgestudeerd, en ik werk nu bij een meubel & design bedrijf. Naast mijn baan ben ik ook een zelfstandige kunstenares, kunst helpt mij om verder te komen in het leven en geeft mij rust.
Sinds een paar weken ben ik in 2021 lid geworden van het NEW LIFE koor en ik vind het hartstikke leuk!
Ik krijg altijd positive energie daarvan. Wat ook leuk is, is dat je daar mensen ontmoet die heel erg ambitieus zijn! Ik ben heel trots op het koor.

Technician | Koor Secretaris

Rabee Mardini

Mijn naam betekent letterlijk de lente. Dat past goed bij de naam van ons koor. Ik ben geboren in Damascus in 1992. Ik heb een baan in Groningen als elektriciën. Onze muziek is vol van liefde en passie. Dat wil ik graag laten horen aan iedereen in mijn nieuwe land. Daarom doe ik mee met het New Life Choir.

Techniques

Agid Ibrahim

In 2011 heb ik mijn muziek docent opleiding afgerond in Syrië, daarna voor een korte periode
naar “The high instituut of music” geweest in Damascus, door de oorlog ben ik gevlucht naar
Nederland.
In 2014 bij de Vrolijkheid gewerkt als muziek workshop begeleider in AZC oude Pekela.
In 2015 samen gespeeld met het NBE “Nederlands blazers ensembles” bij het oud en nieuw
concert, in het concept in Amsterdam.
In 2017 één jaar muziek docent met zang Jazz gestudeerd in het prins Claus conservatorium in
Groningen.
Na 4 jaar afstand te hebben genomen van de muziek, kwam ik in aanraking met het new life
choir. Precies wat ik zocht. Mensen van mijn eigen land, met de zelfde interesses en toch
allemaal met een eigen verhaal.
Hier voel ik mij thuis, omdat er twee werelden samen komen.

Student

Rowaid Salam

Ik kom uit Irak, Mosoel, Ba’ashiqah. Ik woon al 2 jaar in Nederland. Ik studeerde HAVO 5 in mijn land en werkte bij een Bakkerij in Iraq. Ik hou van lezen, Tafeltennis, voetbal en zwemmen!
Ik ben lid geworden bij het koor omdat ik de muziek en zingen leuk vind en Ik wilde een nieuwe uitdaging.

Student

Atallah Nabki

ik ben Atallah en ik kom uit Syria. Nu (2022) ben ik bezig met HBO-opleiding Facility Management op de Hanzehogeschool. Om deze fase te bereiken moest ik veel vechten om te overleven. Sinds dat ik naar Nederland aankwam in 2015, zocht ik een uitweg van de moeilijke periode van integreren, taalleren en mensen om me heen hebben die moeilijk te bereiken waren. New life was mijn uitweg in de zware tijden. Ik was een van de oprichters van het New life koor.
Samen met New Life maakte de melodie de zware tijden stukje minder zwaar.

Student

Majd Jabbour

Ik ben geboren en getogen in Latakia Syrië. Ik ben al vier jaar in Nederland. Vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding social work aan NhlStenden in Leeuwarden.
Door verhalen over het new life koor in Groningen ben ik enthousiast geworden om mee te doen aan deze groep, want ik ben er altijd van overtuigd dat muziek een belangrijke rol kan spelen om verschillende culturen te overbruggen.

Fysiotherapeut

Mohammad Hasan

In 1998 ben ik gevlucht uit Syrië. In 2006 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond. Jaren later heb ik de master of science diploma behaald voor manuele therapie. Momenteel werk ik vol tijd als fysio-/manuele therapeut in Assen.
In januari 2020 ben ik lid geworden van New Life Choir. Wat mij vooral inspireert is de passie, gedrevenheid liefde voor elkaar die elk koorlid uitstraalt. Hierdoor voelde ik me als nieuw lid heel welkom.
Wij als koorleden hebben allemaal een verhaal, en onze muziek weerspiegelt de emotie daarvan, daar hou ik ontzettend van.
Verder ben ik getrouwd en samen hebben wij een zoon van 8 jaar.

Student

Hrip Altonian

Mijn naam is Hrip Altonian. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik kom uit Syrië. Ik woon sinds 5,5 jaar geleden in de stad Groningen. Ik studeer tandtechniek in Utrecht /3de jaars. Ik heb BBL gekozen en dat is 1 dag op school in Utrecht en 4 dagen stage in de stad Groningen bij Tandarts praktijk dtg Groningen (tandtechniek +tandarts ). Ik zong vanaf kinds af aan en luisterde naar muziek vanuit verschillende culturen. Ik heb mij bij het koor aangesloten omdat ik daar hele vriendelijke mensen heb ontmoet en omdat het koor met hun muziek culturen verbindt. De wijze van lesgeven van Karoun en Rani is zo mooi. Mijn droom komt uit door in het koor te zingen om zo bij te dragen aan de positieve boodschap van blijdschap en dankbaarheid.

coördinator

Heba Mshalah

Ik ben Heba uit Syrië. Ik ben al een paar jaar hier in Nederland en ik werk nu als coördinator en als goudsmid. Ik hield vanaf begin al van het leven en cultuur hier en ik vond hier meteen een nieuwe hoop. Ik wilde altijd al een lid zijn van een koor. Nu zing ik bij New life samen met mijn landgenoten. Het heeft een speciale kleur om in in beide talen te mogen zingen.

Verpleegkundige

Esther Al Khouri

Hallo! Ik ben Esther Al Khouri en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Groningen en woon hier ook. Ik ben in 2020 afgestudeerd als verpleegkundige en heb een jaar op de kraamafdeling in het UMCG gewerkt. Door dat mijn neef Rabee al langere tijd bij het koor zat en aan mij vroeg of ik een keer mee wou voor de gezelligheid ben ik niet meer weg gegaan! Ik voel me erg welkom bij het koor.

Student

Omran Hamza

Ik ben Omran in het begin van de jaren ’30. Ik ben momenteel een masterstudent international business aan de RUG. Binnenkort ga ik aan de slag als pensioenadviseur bij een internationaal bedrijf in Amsterdam. Ik maakte muziek sinds mijn jeugd en ik speel Nai. Muziek is altijd de plaats van veiligheid, communicatie en geluk. Ik ben lid geworden van het koor omdat ik het idee leuk vind om een sociale gemeenschap te vormen met mensen met gemeenschappelijke sociale achtergronden, moeilijkheden en ambities. Ik hou van het idee dat al onze stemmen samenkomen om er een te zijn waar we onze waarden kunnen overbrengen.

Grafisch Ontwerper

Amal Alboni

Ik ben Amal, en mijn naam betekent hoop. Ik ben afgestudeerd aan de Faculteit voor Schone Kunsten, met als hoofdvak Grafisch Ontwerp.
Ongeveer een jaar geleden besloot ik naar Nederland te gaan.
Ik heb het New Life Choir leren kennen dankzij Mohamed, die ik heb leren kennen tijdens mijn verblijf in het kamp.
Het koor gaf me hoop, ik maakte nieuwe vrienden en hoorde hun succesverhalen in Nederland.
Deze ontdekking droeg bij aan mijn zelfvertrouwen en moedigde me aan om mijn reis hier voort te zetten.
Ik ben enthousiast over mijn toekomst en kijk ernaar uit om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en mijn dromen in Nederland waar te maken.

Auteursrecht ©2015 - 2021 New Life Choir Groningen. Alle rechten voorbehouden.